اینکه ” مراحل گرفتن گواهینامه ” به چه صورتی می باشد سوال بسیاری از هنرجویان است که در این قسمت قصد داریم این سوال را پاسخ دهیم. اگر شما به دنبال جدید ترین نمونه سوالات آیین نامه اصلی با جواب هستید با کلیک بر روی این لینک بسته طلایی را دانلود کنید و قبولی در آزمون آیین نامه اصلی راهنمایی و رانندگی را تجربه نمایید.
برای کسب هر مدرکی باید چندین مرحله را پشت سر گذاشت که این قضیه برای مدرک گواهینامه هم صدق می کند و از آنجایی که همواره مراحل مختلفی به آن اضافه می شود یا مرحله ای از آن حذف می گردد لازم است که اطلاعات شما به روز شود و با مراحل کسب گواهینامه در سال ۱۳۹۹ آشنا شوید.
مراحل گرفتن گواهینامه رانندگی به ترتیب زیر است :
مرحله ۱) انتخاب آموزشگاه راهنمایی و رانندگی
نخستین گام برای کسب گواهینامه، یافتن مرکزی است که نزدیک به منطقه زندگی شما باشد و همینطور از لحاظ مربیان باتجربه و آموزش های کارآمد بهترین باشد. در هر شهری آموزشگاه های تعلیم رانندگی متعددی دایر شده اند که قطعا برخی از آن ها حرفه ای تر از بقیه هستند. بهتر است به سراغ کاربلدترین و بهترین آموزشگاه بروید تا جامع تر مباحث رانندگی را بیاموزید و در نهایت عملکرد خوبی در آزمون های رانندگی داشته باشید.
مرحله ۲) ثبت نام در آموزشگاه
پس از پیدا کردن بهترین آموزشگاه باید در این مرکز ثبت نام نمایید تا جزء هنرجویان آموزشگاه قرار بگیرید و اجازه شرکت در جلسات تئوری و بعد جلسات عملی را به دست آورید. برای ثبت نام، چند مدرک از شما خواسته می شود که این مدارک بسته به نوع پایه گواهینامه ای که قصد اخذ آن را دارید متفاوت است.
در بخش ” مدارک لازم برای گواهینامه ” به صورت جامع در مورد مدارک درخواستی آموزشگاه توضیح داده ایم که در صورت عدم اطلاع از این مدارک پیشنهاد می کنم هم اکنون این بخش را مطالعه نمایید تا با آن ها آشنا شده و پیش از رجوع به آموزشگاه، مدارک مورد نیاز را تهیه نمایید.
مرحله ۳) گذراندن کلاس های تئوری
بعد از ثبت نام، تاریخ شروع جلسات تئوری را به شما اعلام می کنند. باید در جلسات تئوری که مجموعا 8 جلسه می باشد شرکت نمایید. این جلسات شامل ۶ جلسه آشنا شدن با قوانین و ۲ جلسه آموزش مباحث فنی بوده و اینکه حتما کلاس های خود را به طور منظم طی نمایید تا زودتر وارد مرحله بعد شوید.
از آنجایی که شرکت در این جلسات اجباری است در صورت عدم شرکت باید در کلاس هایی که مجدد برای شما در نظر می گیرند شرکت کنید و به عبارتی 8 جلسه شما باید پر شود.
مرحله ۴) گذراندن کلاس های عملی
بعد از اتمام جلسات تئوری، نوبت به جلسات عملی می رسد. تعداد این جلسات در برخی مراکز 10 جلسه است و در برخی دیگر ۱۲ جلسه می باشد و اینکه ممکن است آموزشگاهی، انتخاب مربی را به عهده خود هنرجو بگذارد تا از میان مربیان آموزشگاه فردی را که بیشتر قبول دارد به عنوان مربی خود انتخاب نماید. البته برخی آموزشگاه ها هم انتخاب مربی را آزاد نگذاشته اند و شما طبق نظر آموزشگاه تعلیم رانندگی با مربی منتخب را آغاز می کنید.
برای هنرجویان بعد از اتمام جلسات عملی و پیش از شروع آزمون ها، کاردکس تشکیل داده می شود که باید برای آن مدارکی را تهیه نمایند و حتما در جلسات تئوری و عملی شرکت کرده باشند. اگر با کاردکس آشنایی ندارید به بخش ” هزینه ثبت نام گواهینامه ” رجوع فرمایید و اطلاعات مربوط به کاردکس را بخوانید.
مرحله ۵) شرکت در آزمون آیین نامه اصلی
بعد از اتمام جلسات، باید در آزمون هایی که برای محک زدن توانایی شما در نظر گرفته اند شرکت نمایید. نخستین امتحان، آیین نامه اصلی نام دارد که تستی بوده و داوطلب از 30 سوال تستی که در مورد مباحث مختلف رانندگی پرسیده می شود تنها مجاز است به 4 سوال پاسخ اشتباه دهد و تنها هنرجویی که مطالعه کافی داشته باشد از این مرحله عبور می کند.
در سال های گذشته 2 امتحان تستی برگزار می شد که اولین امتحان، آیین نامه مقدماتی نام داشت و دومین همین آیین نامه اصلی بود ولی با تغییر مراحل گرفتن گواهینامه در سال ۹۸، برگزاری امتحان مقدماتی متوقف شد و از این پس تنها یک امتحان به منظور ارزیابی هنرجویان گرفته می شود.
مرحله ۶) شرکت در آزمون عملی
مرحله آخر حضور در آزمون عملی است. اگر در آزمون اصلی، امتیاز کافی را به دست آورید به این مرحله راه می یابید. این آزمون توسط آموزشگاه برگزار شده و توانایی داوطلب در رانندگی مورد سنجش قرار می گیرد.
منبع این مطلب وب سایت نمونه سوالات آیین نامه questions-driving-regulations.com می باشد.