ویروسهای کرونا (CoV) خانوادهی بزرگی از ویروسها هستند که باعث بیماریهایی از سرماخوردگی گرفته تا بیماریهای شدیدتر مانند سندرم تنفسی (MERS-CoV) و سندرم تنفسی حاد شدید (SARS-CoV) میشوند. ویروس کرونای جدید (nCoV یا covid 19) گونهی جدیدی از بیماریهای عفونی است که قبلا در انسان شناسایی نشده بود. یکی از بارزترین علائم این بیماری، مشکلات تنفسی است که در شرایط حاد، بیمار به تجهیزات بیمارستانی و پزشکی برای اکسیژن رسانی بیشتر، نیاز دارد. در این مطلب تجهیزات پزشکی برای بیماری کرونا را بررسی کرده و به معرفی هر یک خواهیم پرداخت.

بیماری کرونا
بیشتر افراد آلوده به ویروس covid 19 بیماری تنفسی خفیف تا متوسط را تجربه کرده و بدون نیاز به درمان خاص بهبود مییابند. افراد مسن و کسانی که دارای بیماریهای خاص مانند بیماریهای قلبی عروقی، دیابت، بیماریهای مزمن تنفسی و سرطان هستند، به احتمال زیاد مشکلات جدیتری خواهند داشت.
بهترین راه پیشگیری و کاهش سرعت انتقال، آگاهی کافی از covid 19، علائم و نحوهی انتشار آن است. با شستن دستها یا استفادهی مکرر از الکل و عدم لمس صورت، میتوان تا حد زیادی از این بروز این بیماری پیشگیری کرد. ویروس کرونا در هنگام سرفه یا عطسهی فرد آلوده، عمدتا از طریق قطرات بزاق یا ترشح از بینی پخش میشود؛ بنابراین مهم است که آداب تنفسی به درستی توسط همهی افراد رعایت شود.
علائم رایج عفونت شامل مشکلات تنفسی، تب، سرفه، تنگی نفس و موارد مشابه است. در موارد شدیدتر، عفونت میتواند باعث ذات الریه، سندرم حاد تنفسی، نارسایی کلیه و حتی مرگ شود. در صورت حاد شدن این بیماری در افراد و بروز چنین مشکلاتی، تجهیزات پزشکی برای بیماری کرونا میتواند به تنفس بهتر بیماران و جلوگیری از مشکلات بیشتر کمک کرده و حتی جان بسیاری از آنها را نجات دهد. در ادامه لیست مهمترین و ضروریترین تجهیزات پزشکی مورد استفاده برای بیماری کرونا را ارائه خواهیم کرد.
لیست ضروریترین تجهیزات پزشکی برای بیماری کرونا در بیمارستانها
۱- اکسیژن ساز (oxygen concentrator)
افزایش غلظت اکسیژن راهی برای تامین اکسیژن برای بیماریهای حاد تنفسی از جمله مبتلایان covid 19 است. تولید اکسیژن مکمل، اولین گام اساسی برای درمان بیماران شدید کرونایی با سطح اکسیژن خون پایین است و باید تمرکز اصلی برای درمان آنها باشد. در این شرایط حاد تنفسی، پزشکان استفاده از دستگاه اکسیژن ساز را به عنوان یکی از ضروریترین تجهیزات پزشکی مورد نیاز برای بیماری کرونا برای تولید اکسیژن مکمل بیماران توصیه میکنند.
در گذشته، استفاده از دستگاههای اکسیژن با مخازن یا سیلندرهای حجیم تحرک را محدود میکرد و حتی گاها استفاده از آنها خطرناک بود. خوشبختانه، فناوری اکسیژن درمانی بسیار پیشرفت کرده است و امروزه دستگاه متمرکز کنندهی اکسیژن برای دریافت، تصفیه و توزیع هوا برای کسانی که میزان اکسیژن در خونشان پایین است، مورد استفاده قرار میگیرد.
۲- بای پپ (Bipap)
همان طور که پیشتر نیز ذکر شد، یکی از علائم ویروس کرونا، مشکلات تنفسی و ریوی است. این بیماری میتواند نفس کشیدن را برای بیمار سخت کند. دستگاه BiPap دستگاهی است که به فشار هوا در ریهها کمک میکند و هوای تحت فشار را به مجاری تنفسی میرساند. به دستگاه بای پپ، دستگاه فشار مثبت نیز گفته میشود؛ زیرا با استفاده از فشار هوا به باز شدن ریهها کمک میکند.
۳- سی پپ (Cpap)
یکی دیگر از تجهیزات مورد استفاده برای بیماری کرونا و سایر بیماریهای تنفسی، سی پپ است. Cpap مخفف فشار مثبت مداوم هوا (continuous Positive Airway Pressure) میباشد که به فرد کمک میکند تا راحتتر نفس بکشد. از آن جا که روش کار این دستگاه به صورت مداوم است، استفاده از آن به ویژه برای انسداد تنفسی هنگام خواب توصیه میشود.
۴- ونتیلاتور (Ventilator)
ونتیلاتور دستگاهی است که هوای غنی از اکسیژن را به داخل ریهها پمپ میکند. همچنین به بیماران کمک میکند تا دی اکسید کربن را که باید به طور طبیعی از بدن خارج شود، بیرون دهند. بیماران هنگام انجام عمل جراحی (بیهوشی عمومی)، مشکلات ریوی و تنفسی و یا در حالت خواب آلودگی از این دستگاه برای تنفس بهتر استفاده میکنند.
۵- پالس اکسیمتر (pulse oximeter)
پالس اکسیمترها دستگاههایی هستند که میتوانند به تشخیص ویروس کووید ۱۹ کمک کنند؛ چرا که پالس اکسیمتر روشی بدون درد و قابل اعتماد برای پزشکان برای اندازه گیری سطح اکسیژن خون افراد است و به طور معمول برای نظارت بر وضعیت بیماریهای ریوی و قلبی مورد استفاده قرار میگیرد. به کمک پالس اکسیمتر، علاوه بر اندازه گیری سطح اکسیژن خون میتوان موارد دیگر از جمله ضربان قلب و همچنین میزان اشباع اکسیژن ۲SpO را در بیمار اندازه گیری کرد. در نتیجه این دستگاه از جمله ضروریترین دستگاهها در تجهیزات پزشکی در نظر گرفته میشود.
۶- مانیتور علائم حیاتی
مانیتور علائم حیاتی از جمله تجهیزات نظارت بر وضعیت بیمار است که علائم حیاتی او را در شرایط بستری و سرپایی اندازه گیری کرده و نمایش میدهد. مانیتورهای علائم حیاتی نشانههایی را در مورد وضعیت بیمار به پرسنل پزشکی ارائه میدهند و آنها را قادر میسازند تا موارد درمانی را ارزیابی کنند. نوار قلب، فشار خون، دما، ضربان قلب، اندازه گیری اکسید کربن، تنفس و اندازه گیری گاز بیهوشی از جمله مواردی هستند که میتوانند در مانیتور پیکربندی شوند. با توجه به اطلاعاتی که مانیتور علائم حیاتی به پزشکان ارائه میدهد، این دستگاه از ضروریترین تجهیزات پزشکی برای بیماری کرونا در نظر گرفته میشود.
۷- الکتروشوک
الکتروشوک یک روش حیاتی برای احیای بیمار است. هنگام ایست قلبی، زمانی که ماهیچهی قلب هیچ حرکتی نمیکند و انقباضی موثر صورت نمیگیرد، الکتروشوک میتواند ریتم طبیعی قلب را به آنها بازگرداند. اگر قلب بیمار ضربان نامنظمی (ناهموار) دارد و یا حتی خیلی سریع میزند، کاردیوورژن راهی برای بازگرداندن ریتم منظم قلب است. به ریتمهای غیر طبیعی قلب آریتمی گفته میشود. کاردیوورژن یک روش پزشکی است که ریتم طبیعی قلب را در افراد مبتلا به انواع خاصی از ضربانهای غیر طبیعی قلب (آریتمی) بازیابی میکند. این روش معمولا با ارسال شوکهای الکتریکی با استفاده از دستگاههای الکتروشوک به قلب از طریق الکترودهایی که روی سینه قرار گرفتهاند صورت میگیرد.
شرکت تجهیزات پزشکی آزطب، ارائه دهندهی کلیهی تجهیزات پزشکی مورد نیاز برای بیماری کرونا و کلیهی مشکلات تنفسی و ریوی میباشد. آزطب قادر است کلیهی تجهیزات مورد نیاز در خصوص بیماری همهگیر کووید ۱۹ را تامین کرده و با ارائهی دستگاههای باکیفیت به سلامت افراد کمک کند.
جهت دریافت مشاوره رایگان با شماره ۰۲۱۲۲۸۰۰۱۱۰ و یا ۰۲۱۵۵۴۳۳۵۷۰ تماس حاصل نموده و یا از وب سایت آزطب به آدرس azteb.com بازدید فرمایید.