مقدمه
جعبه تقسیم یکی از ابزار و تجهیزات الکتریکی است که مانند یک محفظه برای سیم و کابل های مناطق مسکونی و غیره مورد استفاده قرار می گیرد. تقریبا در تمامی ساختمان ها این جعبه های برق را مشاهده کرده اید. به طور معمول جعبه برق، محلی برای اتصال سیم ها و کابل کشی های برق ساختمان می باشد. در واقع این جعبه مانند یک ترمینال عمل می کند که سیم ها و کابل های برق از مناطق مختلف یک ساختمان در آن جمع آوری می شوند. استفاده از این جعبه الکتریکی برای ساختمان های مسکونی، تجاری و … مزایای بسیاری دارد. حفاظت از کابل و سیم های برق، تنها یکی از مزیت های جعبه برق می باشد. در ادامه به کاربرد های این جعبه و سایر ویژگی های آن خواهیم پرداخت.
اهمیت استفاده از جعبه برق
اهمیت استفاده از جعبه برق برای هر ساختمان و محیط دارای سیم کشی برق مطرح می باشد. کابل ها و سیم های برق، بسیار حساس هستند. در نتیجه لازم است از آنها به طور ویژه محافظت شود. این اهمیت زمانی بیشتر می شود که کابل ها و سیم های برق، دارای جریان هایی با ولتاژ بالا باشند. استفاده از جعبه های تقسیم برای این کابل ها یک امر ضروری به شمار خواهد آمد. حفاظت از کابل ها و سیم های برق در برابر هرگونه عامل خطرزا یکی از ویژگی های این جعبه ها می باشد. کابل های برق با قرار گرفتن در برابر هرگونه عامل خطر آفرین، می توانند مشکلات بزرگ و کوچک زیادی را به وجود آورند. در نتیجه ضروری است که جعبه های تقسیم به یکی از اجزای مهم در سیستم برقی و سیم کشی ساختمان ها تبدیل شوند.
جعبه تقسیم یک جعبه محافظ برای سیم های برق می باشد.
مهم ترین ویژگی جعبه های تقسیم
جعبه تقسیم یکی از ابزار های ضروری و کاربردی در سیستم الکتریکی یک محیط به شمار می آید. این اهمیت و ضرورت استفاده از این جعبه ها به ویژگی های آن مربوط می شود.
- جعبه برق می تواند از کابل ها و سیم های برق، در برابر هرگونه اشعه مضر محافظت کند. برای مثال این جعبه از سیم های برق در برابر اشعه های مضر نور خورشید محافظت می کند. محافظت از کابل ها و سیم های برق در برابر این اشعه ها، سبب می شود که سیم ها و کابل ها از بین نروند و دچار آتش سوزی نشوند. همچنین ممکن است اشعه های مضر در برخورد با سیم ها و کابل های برق، عملکرد صحیح آن ها را با اختلال مواجه کنند.
- عایق بودن از دیگر مزیت های بارز جعبه های تقسیم می باشد. این جعبه ها سیم و کابل های برق را در برابر هرگونه عامل مخرب عایق می کنند. این جعبه ها عایق های بسیار خوبی در برابر رطوبت هستند؛ چرا که اجازه نمی دهند رطوبت و آب به کابل ها دسترسی پیدا کنند. همچنین قرار گرفتن کابل های برق درون جعبه برق، باعث می شود که کابل ها در برابر گرد و غبار نیز عایق شوند.
- علاوه بر موارد گفته شده؛ جعبه های تقسیم عایق های بسیار خوبی در برابر الکتریسیته می باشند. در این صورت دیگر سایر جریان ها به کابل های برق دسترسی نخواند داشت و خطری آنها را تهدید نخواهد کرد.
- جعبه های تقسیم در برابر ضربه و عوامل شیمیایی مقاوم هستند. در واقع هیچ عاملی این جعبه ها را تخریب نخواهد کرد.
- بکارگیری جعبه برق برای سیستم الکتریکی و برقی ساختمان؛ سبب می شود که سیم ها و کابل ها به طور دقیقی سر و سامان داده شوند.
- با وجود جعبه برق دیگر افراد نمی توانند به سیم و کابل های برق دسترسی داشته باشند. در نتیجه امنیت بالایی را به وجود می آورد.
- از آسیب دیدن سیم و کابل های برق توسط موجودات و جوندگان جلوگیری می شود.
- در زمان آتش سوزی، آتش به سیم و کابل های برق سرایت نخواهد کرد. چرا که جعبه های تقسیم دارای IP هستند.
- نسبت به کارایی و ویژگی های خوبی که جعبه های تقسیم دارند؛ دارای قیمت مناسبی هستند.
جعبه برق یک عایق مناسب در برابر رطوبت می باشد.
انواع جعبه برق
شما می توانید جعبه تقسیم را بر اساس نیاز و محیط مورد نظر خود انتخاب کنید. این جعبه ها دارای انواع مختلفی هستند.
- جعبه های تقسیم آلومینیومی گزینه بسیار خوبی هستند. این جعبه ها در برابر هرگونه عامل خارجی، مقاوم و عایق هستند.
- جعبه های تقسیم IP دار از دیگر انواع جعبه های برق می باشند. این جعبه ها برای محیطی که احتمال آتش سوزی در آنها بالا است، بسیار مناسب هستند. چرا که این جعبه ها ضد انفجار هستند.
- جعبه های تقسیم روکار و یا توکار از انواع دیگر جعبه های برق می باشند. این جعبه ها بر اساس نیاز شما درون دیوار و یا بیرون آن قرار می گیرند.
- انواع دیگر جعبه های برق وجود دارند که جنس آنها با هم متفاوت است. برای مثال جعبه های فلزی، پلاستیکی و گالوانیزه از انواع دیگر جعبه های تقسیم برق می باشند.
جعبه برق تنوع بالایی دارد.