کاربران اینترنت در سراسر جهان آنقدر با پدیده موتور جستجوی معروف به موتور جستجوی گوگل آشنا شده اند که کلمه “google” به عنوان یک فعل در فرهنگ لغت مریام وبستر وارد شده است. بر اساس تعریف فرهنگ لغت مریام وبستر، استفاده از موتور جستجوی گوگل برای به دست آوردن اطلاعات در مورد یک موضوع در شبکه جهانی وب است. با این حال، تعداد کمی ممکن است به این فکر کنند که گوگل چه کاری انجام می دهد، زمانی که یک عبارت جستجو را در آن کادر جستجوی آشنا و ساده وارد می کند. فناوری پشت گوگل اپلیکیشنی است به نام “PageRank” که توسط لری پیج و سرگی برین اختراع شده است.
لری پیج و سرگئی برین در سال 1996 در دانشگاه استنفورد ملاقات کردند، جایی که هر دو دانشجوی دکترا در برنامه علوم کامپیوتر بودند. پیج، متولد 26 مارس 1973، در لنسینگ میشیگان، لیسانس مهندسی از دانشگاه میشیگان در سال 1995 و کارشناسی ارشد در استنفورد را دریافت کرد. سرگئی برین در 21 اوت 1973 در مسکو، روسیه به دنیا آمد و در سال 1979 به همراه خانواده اش به ایالات متحده مهاجرت کرد و در مریلند بزرگ شد، جایی که پدرش به عنوان استاد ریاضیات کار می کرد. او در سال 1993 مدرک کارشناسی خود را از دانشگاه مریلند دریافت کرد و کارشناسی ارشد خود را در سال 1995 در استنفورد به پایان رساند.
آغاز به کار سرگئی برین و لری پیج
سرگئی برین و لری پیج در سال 1995 پروژه ای را آغاز کردند تا با سازماندهی و ارائه اطلاعات در دسترس به طور کارآمد و واضح، به بهبود روش جستجوی کاربران رایانه برای اطلاعات در اینترنت کمک کنند. اولین تجسم مدیریت پروژه آنها که “BackRub” نام داشت، بر این فرض استوار بود که صفحات وب که قبلاً محبوبیت داشتند احتمالاً برای دیگران نیز مفید هستند. این برنامه از یک سری الگوریتم برای تعیین تعداد و ارتباط پیوندهایی که به یک وب سایت اشاره می کنند استفاده می کند. پیج رویکرد را به استنادهایی که معمولاً در مقالات دانشگاهی یافت می شود تشبیه کرد. هر چه مقالات تحقیقاتی بیشتر در ارائههای دانشگاهی دیگران استناد میشد، ارزش آن مقالات بیشتر میشد. ترجمه این مطلب به زبان وب نیاز به نبوغ ریاضی زیادی داشت.
کار پیج و سرگئی برین منجر به یک الگوریتم تجزیه و تحلیل پیوند شد که از ساختار پیوند اینترنت برای تعیین ارزش یک صفحه وب منفرد استفاده میکند. در واقع، از پیوندها به عنوان رأی استفاده میکند و از تمام صفحات دیگر در وب برای تعیین اهمیت هر صفحه استفاده میکند.
BackRub به PageRank تبدیل شد که برای آن سرگئی برین و لری پیج امتیاز ایالات متحده شماره 6,285,999 (تخصیص به دانشگاه استنفورد) را به دست آوردند. نام PageRank یک علامت تجاری گوگل است که این دو نفر در سال 1998 در گاراژ یکی از دوستان خود در پالو آلتو، کالیفرنیا، پس از جمع آوری حدود 1 میلیون دلار سرمایه گذاری راه اندازی از خانواده، دوستان و سرمایه گذاران، آن را تاسیس کردند.
محبوبیت گوگل
محبوبیت موتور جستجو در عرض چند سال به سرعت شروع به رشد کرد. برین و پیج تا سال 2001 بهعنوان رئیس شرکت گوگل را اداره میکردند تا زمانی که اریک اشمیت، یکی از مدیران سابق Novell را برای خدمت به عنوان مدیرعامل استخدام کردند. پیج رئیس محصولات و برین رئیس فناوری شدند. گوگل در سال 2004 به یک شرکت سهامی عام تبدیل شد. رشد سریع قیمت سهام گوگل بنیانگذارهای آن را میلیاردر کرد. هر دو در میان ثروتمندترین افراد جهان قرار گرفته اند.
در سال 2006، گوگل یوتیوب را به مبلغ 1.65 میلیارد دلار خریداری کرد. اشمیت تا سال 2011 به عنوان مدیر عامل شرکت بود. لری پیج تا سال 2015 به عنوان مدیرعامل جایگزین اشمیت شد تا زمانی که گوگل به یک شرکت هلدینگ جدید معروف به آلفابت تغییر ساختار داد. پیج مدیر عامل آلفابت شد و ساندار پیچای، مدیر تولید سابق گوگل، مدیر اجرایی ارشد شد. گوگل به یک دفتر مرکزی بسیار بزرگتر در Mountain View، کالیفرنیا تبدیل شده است و همچنان به افتتاح شعبه های جدید در نقاط مختلف کشور و جهان ادامه می دهد. از طریق کسب و توسعه انواع دیگر کسب و کارها، محصولات و خدمات کسب درآمد اینترنتی به طور قابل توجهی گسترش یافته است. گوگل تا سال 2015 بیش از 61814 کارمند داشت.
اگر برای الهام گرفتن از داستان زندگی بزرگترین کارآفرینان جهان به دنبال یک سایت مرجع میگردید پیشنهاد ما وب سایت دانشگاه کسبوکار است. وب سایت دانشگاه کسبوکار یک رسانه تخصصی در حوزه کارآفرینی و استارتاپ است که تمامی موضوعات مرتبط با کارآفرینی را پوشش میدهد. دانشگاه کسبوکار سالها تجربه خود را در زمینه استارتاپها با شما به اشتراک میگذارد. اگر به مباحث کارآفرینی و استارتاپی علاقهمند هستید میتوانید از وبسایتهایی مانند entrepreneur.com، economist.com، businessuni.net، bloomberg.com، hbr.org و wsj.com استفاده کنید و از جدیدترین مطالب دنیای کارآفرینی و استارتاپ مطلع شوید.
برچسب ها : لری پیج,گوگل,دانشگاه کسب و کار